Tech

Elon Musk is reagált az önvezető Teslában forgatott pornóra

Múlt héten robbant a hír, hogy az egyik legkeresettebb pornófilm lett a PornHubon az, amelyet egy Teslában forgattak, miközben az önvezető módban üzemelt. Nagy volt a felháborodás, a szituáció ugyanis nem volt túl biztonságos: a Teslákban az önvezető funkció csak kiegészítés, nem annyira biztonságos még, hogy csak úgy figyelmetlenül szexeljenek mellette. Az esetnek köszönhetően a PornHubon május másodikán a legkeresettebb kulcsszó a Tesla lett, erről örvendezve be is számolt Twitterén Taylor Jackson művésznő, a pornófilm főszereplője, a posztban pedig még Elon Muskot is megjelölte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pornhub (@pornhub) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2019, időpont: 10:02 (PDT időzóna szerint)

Úgy tűnik, Musk figyelmét nem kerülte el a dolog, mert Twitteren reagált is a dologra, méghozzá csak annyival, hogy „Gondolhattam volna, hogy ez lesz”.


Érdemes hozzátenni, hogy az automatizált rendszerek terén is több szintet lehet elkülöníteni attól függően, hogy mi bízható rá biztonsággal az autó szoftverére. A Tesla autopilot úgynevezett ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) funkciókat tartalmaz, ami azt takarja, hogy a fejlesztések csak segítik a biztonságos vezetést, de a sofőr nem adhatja át az irányítást az autónak, és a felelősség is a sofőré.

Muskkal ellentétben a Tesla még nem válaszolt a helyzetre, valószínűleg nem is fog, hiszen alapvetően nem a cég felelőssége, ami egy ilyen autóban történik. Pedig a biztonsági kockázat tényleg komoly volt: Jackson egy interjúban például elmondta, hogy az aktus közben egy óvatlan mozdulattal meglökte a kormányt, amitől a Tesla átváltott manuális módba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik