Nagyvilág

Elon Musknak bíróság elé kell állnia, mert lepedofilozott egy búvárt

Még mindig van mit beszélni a tavaly egy thaiföldi barlangban fogságba esett gyerekek történetéről, ugyanis a Tesla-vezér, Elon Musk nyilvánosan nevezte pedofilnak a mentőalakulat egyik brit búvárját, és bíróság elé kell állnia – írja a Guardian. 2018. júniusában egy focicsapat tizenkét tagja az edzőjükkel rekedt a barlangban, és a mentésen a thaiföldi búvárok mellett több külföldi szakember is dolgozott.

Barlangban rekedt gyerekek: mit tudunk a mentésről?
Négy csoportra osztják a fiúkat, az edző az utolsóban lesz.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa nagylelkűen fel is ajánlotta, hogy csodálatos találmányával, egy mini tengeralattjáróval járulna hozzá a mentéshez, de Vern Unsworth barlangász és búvár visszautasította a segítséget. Sőt, pr-fogásnak titulálta Musk elszántságát. Unsworth kizárta, hogy a kapszula-tengeralattjáró jól jött volna számukra.

Semmi esély, hogy ez működjön. Musknak fogalma sincs, hogy milyen egy barlangbejárat

nyilatkozta még tavaly Unsworth a CNN-nek.

Ezzel mentenék a barlangban rekedt thai gyerekeket
Elon Musk saját megoldással segítené a mentést, ami már úton is van Thaiföldre.

Elon Musk a jelek szerint megsértődött a lesajnáló véleményen, ugyanis az akkor huszonkét milliós követőtábora előtt pedónak, azaz pedofilnak nevezte a mentőcsapat tagját. „Bocs, pedósrác, te akartad” – címezte Vern Unsworth-nak. De itt sem állt meg, mikor érkeztek a reakciók a tweetjére, és azt írta, hogy fogadna egy aláírt dollárban, hogy ez igaz. A posztot azóta törölte, de a bíróságon kell felelnie a megjegyzéseiért. Pénteken tűzték ki október 22-re a tárgyalást Los Angelesben, miután a bíróság elutasította Musk kérelmét, hogy ejtsék a rágalmazási vádat.

Kiemelt kép: Justin Sullivan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik