Tech

Egyelőre mégsem kerül boltokba a Samsung méregdrága és azonnal elromló hajlítható kijelzős mobilja

A Samsung még február végén mutatta be a Galaxy Fold névre keresztelt, hajlítható kijelzős okostelefonját, ami május elején került volna a boltokba,  miután a múlt héten sorra jelezték a tesztelők, hogy a speciális kijelzővel szerelt mobil két nap alatt felmondja a szolgálatot.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

A készülék megjelenésének elhalasztásáról a hosszú hétvége során kezdtek el szállingózni a hírek, miután kiderült, hogy a Samsung visszavonta a kínai megjelenés dátumát, majd miután több komolyabb lap, köztük a Wall Street Journal is lehozta az információt, a vállalat hivatalos közleményt adott ki.

Ebben arról írnak, hogy vásárlóiknak a lehető legjobb felhasználói élményt szeretnék nyújtani, és az első visszajelzések után úgy döntöttek, hogy elhalasztják a kategóriateremtő készülék megjelenését, hogy a Galaxy Fold megfelelhessen a gyártó irányába támasztott magas követelményeknek.

A méregdrága, 2000 dolláros áron kínált készülék tesztpéldányait a gyártó a múlt hét folyamán küldte ki a legnagyobb médiumoknak, akik közül pár nap után három is arról számolt be, hogy a hajlítható kijelzős mobil lényegében azonnal megadta magát, és mindenhol a kijelzővel akadt probléma.

A népszerű techportál, a The Verge újságírója külön cikkben számolt be arról, hogy pár óra használat után egy apró dudor jelent meg a tesztkészülék képernyőjén, majd nem sokkal később egész egyszerűen eltört a panel – mindez kevesebb, mint egyetlen nap leforgása alatt. Dieter Bohn saját bevallása szerint semmilyen extrém helyzetnek nem tette ki a telefont: kinyitotta, használta, becsukta és zsebre tette, de már ez is elég volt ahhoz, hogy a Galaxy Fold villámgyorsan megadja magát.

Azonnal tönkre megy a Samsung méregdrága hajlítható kijelzős telefonja
Volt olyan tesztelő, akinél egy napot sem bírt ki a forradalminak beharangozott kijelző.

Jelen pillanatban semmilyen hivatalos információ nincs azt illetően, hogy a Samsung Galaxy Fold mikor kerülhet a boltokba, a cég tegnap kiadott nyilatkozatában csak annyit jelzett, hogy a következő hetek során fogják bejelenteni, hogy mikorra tolták el a hajlítható kijelzős mobil megjelenésének dátumát.

Nyitókép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik