Tech

Azonnal tönkre megy a Samsung méregdrága hajlítható kijelzős telefonja

A Samsung február végén, a Galaxy S10 termékcsalád bemutatója után rántotta le a leplet az első hajlítható kijelzős telefonjáról, a Galaxy Foldról, amit megdöbbentően magas, 1980 dolláros áron kínálnak – ez nagyjából 560 000 forintot jelent átszámolva, méghozzá mindenféle adók nélkül.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

A méregdrága telefon a világ több pontján május elején kerül a boltok polcaira (magyarországi forgalmazásról nincs információnk), és a gyártó a napokban ki is küldött néhány tesztpéldányt a legnagyobb médiumoknak, akik közül három is arról számolt be, hogy a hajlítható kijelzős mobil lényegében azonnal megadta magát, és mindenhol a kijelzővel akadt probléma.

A népszerű techportál, a The Verge újságírója külön cikkben számolt be arról, hogy pár óra használat után egy apró dudor jelent meg a tesztkészülék képernyőjén, majd nem sokkal később egész egyszerűen eltört a panel – mindez kevesebb, mint egyetlen nap leforgása alatt. Dieter Bohn saját bevallása szerint semmilyen extrém helyzetnek nem tette ki a telefont: kinyitotta, használta, becsukta és zsebre tette, de már ez is elég volt ahhoz, hogy a Galaxy Fold villámgyorsan megadja magát.

Nagyjából pontosan ugyanez történt a CNBC és a Bloomberg háza táján is: mindkét szerkesztőségben két nap alatt megadta magát a forradalminak beharangozott képernyő, ami a megjelenés előtt nem vet túl jó fényt a Samsung csodatelefonjára. Azt persze érdemes tudni, hogy a Bloombergnél a telefonról eltávolítottak egy fóliát a képernyőről, amit elméletileg nem kellett volna leszedni, viszont erre vonatkozóan a készülékhez semmilyen útmutatás nem érkezett.

A CNBC videójában kitérnek arra is, hogy a Samsung egyelőre nem reagált a problémával kapcsolatos kérdéseikre, a The Verge ugyanakkor máris kapott egy cserekészüléket az elromlott modell helyett.

Más tesztelők egyelőre nem számoltak be hasonló problémákról, ugyanakkor az mindenképpen aggodalomra ad okot a Samsung számára, hogy hiába adtak ki egy videót, ami a Galaxy Fold strapabírását hivatott bizonyítani, a párhuzamosan szinte azonnal elromló három hajlítható kijelzős mobil arra enged következtetni, hogy valami mégsincs rendben a forradalminak kikiáltott technológiával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik