Tech

Nálunk is kaphatók lesznek az IKEA különleges hangszórói

Az IKEA és a Sonos bemutatta a SYMFONISK sorozat első két termékét, a valaha kapható leghangosabb asztali lámpát és könyvespolc-hangszórót, amik még az idén Magyarországon is elérhetők lesznek. A svéd lakberendezési vállalat ezzel lép még közelebb az intelligens otthonok megalkotásához, melyet 2015-ben kezdett meg a vezeték nélküli töltőkkel.

A lámpa-hangszóró gondolata bizonyos értelemben a kandalló mintájára született, hiszen ez az egyetlen dolog az otthonunkban, mely meleg fényt és hangot is ad

– mondta a termék kapcsán Iina Vuorivirta, a SYMFONISK lámpa-hangszóró egyik tervezője.

A wifis hangszóróval ellátott SYMFONISK asztali lámpa egyedi módon illeszkedik az otthoni enteriőrbe, elérhetőbbé téve a jó minőségű hangtechnikát. A termék a vonatkozó IKEA piacokon 179 euróba kerül, ami nettó 56 ezer forintot jelent, de a magyarországi árról pontos tájékoztatás a termék bevezetésekor lesz elérhető.

Asztali lámpának tűnik, de valójában hangszóró – Forrás: IKEA

A SYMFONISK könyvespolc-hangszóró egy olyan többfunkciós hangszóró, aminek tervezésekor szintén a megfizethetőséget tartották szem előtt. Otthonoktól és igényektől függően sokoldalúan használható, akár el is rejthető, és horgokkal szinte bármilyen konyhai sínhez csatlakoztatható, állítható függőlegesen és vízszintesen is.

A könyvespolc hangszóró akár el is rejthető – Forrás: IKEA

A termék a vonatkozó IKEA piacokon 99,95 euróba kerül, ami nettó 36 ezer forintot jelent, de a magyarországi árról pontos tájékoztatás a termék bevezetésekor lesz elérhető.

Mindkét termék kompatibilis a Sonos saját termékeivel, és a cég alkalmazáson keresztül irányítható. A lejátszani kívánt zeneszámok kiválaszthatók lesznek az IKEA TRÅDFRI kijelzők és időzítők menüjéből is.

Most valami igazán menő cuccot villantott az IKEA
Már bluetoothos hangszórókat is árulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik