Tech

Most valami igazán menő cuccot villantott az IKEA

Két bluetoothos hangszóróval bővíti kütyüi kínálatát az Ikea a Sonosszal való partnerség révén, ezzel pedig belépnek a hangszórók piacára is. Az Eneby modell kétféle változatban érhető el, 20×20 cm, illetve 30×30 cm-es méretben. Az alumínium, műanyag, poliészter anyagokból készített eszközök a márkától megszokott letisztult minimalista stílust követik, és a promófotók szerint tökéletesen mutatnak akár egy Kallax-polcon is, vagy bárhol a lakásban.

A kisebb modellt a könnyebb hordozhatóság jegyében tervezték, ezért van rajta egy fogó is. Plusz akkumulátorral akár 10 órát is kibírnak, ráadásul mivel automata kikapcsoló funkciót kapott, magától energiát spórol, amikor nincs használatban.

Forrás: IKEA

A 3,5 millis jackaljzatnak köszönhetően olyan eszközökkel is lehet használni, amik nem támogatják a Bluetooth-t, de amelyek igen, azokból akár nyolcat is összekapcsolhatunk vele.

További technikai részleteket nem találni az IKEA weboldalán, annyit tudni, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kezdik el forgalmazni, a kisebb 49 dollárba (13 ezer forint), a nagyobb modell pedig 89 dollárba (23 ezer forint) kerül, és már több áruházban elérhető.

Jöhetnek az IKEA zenélő szobái
Az IKEA még komolyabban tervez az okos otthonokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik