Tech

A világ első vezeték nélküli tévéjén dolgozik a Samsung

Míg egykor a masszív kockatévék egy egész állványt elfoglaltak, napjainkra már olyan vékony modelleket lehet kapni, amik szinte beleolvadnak a falba. Azonban a szupervékony, keret nélküli készülékek sem tudták eddig levedleni magukról a kábeleket, ami még hiányzik ahhoz, hogy tényleg csak egy kijelzőt akaszthassunk fel a nappaliba.

A televíziók terén rendre innovatív megoldásokkal előálló Samsung úgy tűnik, már aktívan dolgozik az eltüntetésükön. Tavaly bemutatták a viszonylag vékony és átlátszó kábelt, amivel nem csak a tévé áramellátását, de az adatátvitelt is meg lehet oldani, igaz, ez még messze áll a vezeték nélküli élménytől.

A LetsGoDigital viszont kiszúrta, hogy a dél-koreai vállalat szabadalmat védett le egy teljesen vezeték nélkül működő tévére.

A megoldás az okostelefonok világában egyre elterjedtebb vezeték nélküli töltés egy kifejezetten televíziókra szabott változata lenne. A dokumentum szerint a tévén egy vevőként működő vékony, elektromágneses csík kapna helyet, ami a készülék és a fal közt helyezkedne el. A Samsung próbálja megoldani, hogy a vevő és a töltőállomás közt nagyobb távolság esetén is megoldható legyen az átvitel.

A fő problémát az jelenti, hogy egyelőre nincs olyan vezeték nélküli töltéses technológia, ami támogatná a levegőben történő energiaátvitelt. Ha a Samsungnak sikerült ezt megvalósítani, akkor viszont nem túlzás, hogy forradalmat indíthat a tévék piacán.

A Samsung olyat mutatott, amire senki nem számított
Jönnek az új microLED tévék, illetve kaptunk egy olyan bejelentést, ami pár éve még elképzelhetetlen lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik