Tech

A Samsung hajlítható kijelzős telefonján élcelődik a LEGO

Az elmúlt két hétben a tech sajtót a hajlítható kijelzős mobilok tartották lázban, köszönhetően annak, hogy február 20-án a Samsung rántotta le a leplet az ilyen technológiával készült telefonjáról, majd négy nappal később a Huawei is megvillantotta a saját megoldását. A két cégóriást követően kisebb vállalatok is előálltak hasonló kütyükkel, a nagy bejelentések és első kézbevétel óta pedig mindenki azt próbálja megfejteni, hogy mennyi értelme is van az elképesztően drágán kínált vadiúj ketyeréknek.

A felhajtásból viszont egy olyan cég sem akart kimaradni, aminek csak érintőlegesen van köze az új technológiákhoz: a LEGO. A játékgyártó hétfő este árasztotta el a közösségi médiát egy olyan képpel, amivel a Samsung hasonló fotóján élcelődik, a saját hajtogatható termékükkel a középpontban.

LEGO (@lego) által megosztott bejegyzés, Márc 4., 2019, időpont: 4:00 (PST időzóna szerint)

A képen a 21315-ös készlet, a rajongói ötleteket kereskedelmi termékké váltó LEGO Ideas termékcsalád Pop-Up Book Mesekönyve látható, azzal a kísérő szöveggel, hogy: “Lenyűgöző, 5 hüvelykes borító, ami egy 11 hüvelykes pop-up (mikor lapozgatva alakzatok emelkednek ki a lapok síkjából) mesekönyvvé alakítható. Végtelen kreatív játékhoz, soha le nem merülő akkumulátorral.”

Fotó: Samsung

Az kétségtelen, hogy a LEGO hajtogatható műanyag terméke (a Samsung képernyője is hajlítható, műanyag OLED panel) méreteiben lekörözi a 4,6 hüvelykes képernyőből 7,3 hüvelykes tabletté varázsolható dél-koreai kütyüt, az akkumulátor élettartamába sem lehet belekötni, és ár tekintetében is sikerült jobb alternatívát összehozni, hiszen amíg a Galaxy Fold ára 2000 dollár környékén mozog, addig a dán építőjátékért mindössze 70 dollárt kell kicsengetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik