Tech

Óriási kijelzővel jönnek a Samsung új középkategóriás mobiljai

A Samsung február 20-án rántotta le a leplet rég várt hajlítható kijelzős Galaxy Foldról és a Galaxy S10-szériáról, ám a bejelentések sora nem ért véget. A gyártó a Barcelonában zajló Mobil Világkongresszuson (MWC) megmutatta a középkategóriában versenyző, újragondolt Galaxy A-széria két tagját is, Galaxy A50-et és a Galaxy A30-at.

Korábbi kiszivárgások szerint már sejteni lehetett, de most bizonyossá vált, hogy a Galaxy A50 hátlapjára triplakamera-rendszer került, amit egy 25 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles széles látószögű szenzor és egy 5 megapixeles mélységérzékelő alkot. Az előlapon pedig 25 megapixeles szelfikamera található, ami egy középkategóriás készülék esetében meglehetősen impozáns.

Galéria
Fotó: Samsung

Egészen hatalmas, 6,4 hüvelykes Super AMOLED Infinity-U kijelző jellemzi, tehát egy U-alakú bevágásban csücsülnek a szenzorok a vékony kávájú mobil előlapján. A panel alá épült az ujjlenyomat-olvasó is, ami szintén a drágább kategóriájú mobilok jellemzője. Egy 4000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, és támogatja a gyorstöltést is. A készülék négy színben: fekete, fehér, kék és korall árnyalatokban lesz vásárolható.

SAMSUNG GALAXY A50 SPECIFIKÁCIÓK

  • Kijelző: 6,4 colos FHD+ (1080×2340) Super AMOLED
  • Processzor: négymagos 2.3GHz + négymagos 1.7GHz
  • Előlapi kamera: 25 MP FF (F2.0)
  • Hátlapi kamera: 25 MP AF (F1.7) + 5MP FF (F2.2) + 8MP FF (F2.2)
  • Memória/tárhely: 4/6 GB RAM; 64/128 GB ROM
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Egyéb: Képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, Gyorstöltés, Samsung Pay3, Bixby Vision, Bixby Hang, Bixby Otthon, Bixby Emlékeztető

A Galaxy A30 dizájnban nagyon hasonló az A50-hez, kijelző terén ugyanazt kapjuk, és telep terén is 4000 milliamperórát kínál. A kamerarendszer viszont elöl és hátul is szerényebb: a szelfikamera 16 megapixeles, a hátlapi duálkamera-rendszer pedig egy 16 megapixeles főkamerából és egy széles látószögű, 5 megapixeles szenzorból áll. Az ujjlenyomat-olvasó is a hátlapon maradt, az erőt pedig kétmagos 1.8GHz-es és hatmagos 1.6GHz-es processzor szolgáltatja.

Hivatalos magyar árakról és megjelenési dátumról még nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik