Tech

A Samsung új csúcsmobilján van a legjobb szelfikamera

A Samsung Galaxy S10+ okostelefon kapta a legmagasabb pontszámot a DxOMark tesztlaboratórium előlapi kamerákat rangsoroló független tesztjén. Az új prémium telefon hátlapi kamerája szintén az elsők között végzett.

A Samsung február 20-án rántotta le a leplet a Galaxy S10-szériáról, aminek tagjait az elsők között próbálhattuk ki Londonban. A Galaxy S10+ hátlapjára már tripla-, az előlapjára pedig duál-kamerarendszer került, és az első tesztek is azt bizonyítják, hogy fotózás terén sikerült magasra tenni a lécet. Köztük az iparág egyik leghitelesebb tesztlaboratóriumának számító DxOMark is tüzetesebben vizsgálta a modell fényképezési képességeit.

A Galaxy S10+ előlapján található, egy 10 megapixeles Dual Pixel szelfikamerát és egy másodlagos, 8 megapixeles mélységérzékelő kamerát magába foglaló kamerarendszer 96 pontos értékelést kapott a laboratóriumtól, ezzel pedig első helyezést ért el ebben a kategóriában.

A hátlapi rendszer is jól vizsgázott – Fotó: Dömös Zsuzsanna / 24.hu

A Galaxy S10+ emellett megosztott első helyezést ért el a Huawei Mate 20 Próval a DxOMark Mobile hátlapi kamerát pontozó rangsorán 109-es összetett pontszámával, amely a fotóminőséget (114) és a videóminőséget (97) értékelő pontszámokból adódott össze. A 109-es összesített pontszám az eddigi legmagasabb érték, amelyet hátlapi kamera kapott.

A Galaxy S10+ kamera-teljesítményének értékeléséhez a DxOMark megvizsgálta az eszköz tripla hátlapi kameráját expozíció és kontraszt, szín, autofókusz, textúra, zaj, vaku, képstabilizátor (videónál) zoom és elmosás szempontjából is.

A tesztlaboratórium listája jelenleg így néz ki:

Fotó: DxOMark
A Samsung megint emelte a tétet: kipróbáltuk mind a négy Galaxy S10 telefont
A Samsung bemutatta Galaxy S10, S10+, S10e és S10 5G nevű készülékeit, amiket az elsők között vehettünk a kezünkbe Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik