Tech

Brutális, hogy mi vár ránk áprilisban

Április 26-án jelenik meg a PlayStation 4 exkluzív Days Gone, a Sony idei első nagy dobása, ami egy nyitott világú akciójáték, méghozzá azzal a – mostanra kissé fáradtnak tetsző – csavarral, hogy a hatalmas játéktér hemzseg a zombiktól. Habár az élőhalottas téma 2019-ben tényleg lerágott csontnak érződik, de a frissen megjelent két előzetes azért mégis képes felcsigázni az ember érdeklődését.

A játékélmény még a hasonló tematikájú The Last of Us-hoz képest is brutálisnak tűnik, főleg a hordában támadó zombik és a zord környezett miatt, ugyanakkor a motoros akció is elég csábító. A videókból továbbá az is egyértelművé válik, hogy ezúttal sem csak az élőhalottakkal kell majd megküzdeni, de az életben maradt embertársainkkal is bőven meg fog gyűlni a bajunk.

A két előzetes alapján a grafikára nem lesz panasz, a játék jó eséllyel elég rendesen meg fogja izzasztani a korosodó PlayStation 4 modelleket, de még az erősebb Pro gépek hardverét is. Az is látszik, hogy hangulatos világ vár ránk, és az atmoszférát még az európai fülnek meglehetősen furcsán csengő japán szinkron sem tudja agyon csapni Ez utóbbi egyébként annak köszönhető, hogy a most kiadott videókat direkt a keleti országba szánták, hogy ott csigázza fel az érdeklődést a megjelenés közeledtével.

Jó hír továbbá, hogy a tavaly megjelent God of War, Detroit: Become Human és Marvel’s Spider-Man mintájára a Days Gone is lokalizálva, azaz magyar felirattal kerül a boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik