Tech

Nagy bejelentésre készül a Google

A Google főleg az androidos mobiljátékok kapcsán szokott részt venni olyan rendezvényeken, amik videojátékokról szólnak, idén azonban más a helyzet, hiszen a keresőóriás március 19-én saját előadást tart a játékfejlesztők idei nagy seregszemléjén, a san franciscói Game Developers Conference-en. A sajtónak kiküldött rejtélyes meghívó ugyanakkor sokat még nem árul el a a különleges esemény témájáról, hiszen csak egy sötét folyosót mutat, aminek a végén fény pislákol, és megjelenik a gather around (gyűljünk körbe) felirat, illetve a beharangozott esemény dátuma.

Ugyanakkor ez már bőven elég ahhoz, hogy sejteni lehessen, mire készül a vállalat: sokan úgy vélik, hogy a cégóriás a GDC-n fogja bejelenteni, hogy elindítja a Netflixhez hasonló streamelős szolgáltatását, csak ők nem filmeket és sorozatokat fognak ilyen formában kínálni, hanem – többek között – AAA-kategóriás videojátékokat. A szolgáltatás lényege pont az lenne, hogy bivalyerős PC vagy játékkonzol nélkül is játszhatók legyenek a legújabb programok, akár Chromecasten, vagy más, (még be sem jelentett) jóval olcsóbb kütyünk keresztül, méghozzá – vélhetőleg – egy fix havidíjért cserébe.

Project Stream: videojáték a böngészőben – Fotó: Google

Ez a lépés már csak azért sem lenne meglepő a Google-től, hiszen alig pár hónapja, hogy mutatták be a Project Stream technológiájukat, ami lehetővé tette, hogy a felhasználók a böngészőjükben játszanak az Assassin’s Creed Odyssey című játékkal. Jó eséllyel a GDC-re szervezett előadás is erre a megoldásra fog fókuszálni, és abszolút nem lehetetlen, hogy a Google egy olyan, teljesen új szolgáltatást fog bejelenteni, amivel az egyre nagyobb videojátékos piacból kíván majd kihasítani egy szeletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik