Tech

Nagy bulinak ígérkezett, bukás lett a vége

Fesztivált szerveztek napjaink legnépszerűbb videojátékának, a Fortnite-nak, a rendezvénynek azonban nem örült a programot fejlesztő Epic Games, amely beperelte a szervezőket – írja a GameSpot. A résztvevők által kritizált Fortnite Live-ot a hétvégén tartották meg az angliai Norwichben. Egy, az eseményre ellátogató nő azt nyilatkozta, gyermekei az egész fesztivált sorban állással töltötték. A negatív vélemények és a per hírére a rendező bejelentette, hogy törli a korábban tervezett Fortnite Live-okat.

A fesztiválra egy-egy jegy 12-32 dollárba (mintegy 4 350-11 610 forintba) került, a rendezvényre látogatók azonban nem éppen minőségi szórakozást kaptak a pénzükért: a Fortnite Live egyik „legizgalmasabb” része egy mászófal volt. A fesztivál hemzsegett a videojátékra utaló jelképektől, például a jellegzetes jelmezektől, igaz, a szervező nem fizetett jogdíjakat. Az Epic Games ezért tesz jogi lépéseket.

Játékosaink élményeinek minősége rendkívül fontos számunkra, függetlenül attól, hogy a játékon belül vagy valamilyen hivatalos nyilvános rendezvényen, például a tavalyi Fortnite Pro-Amon tapasztalják meg azokat

– nyilatkozta az Epic Games egyik szóvivője, hozzátéve, hogy a vállalatnak nem volt köze a norwichi eseményhez.

A szervező Exciting Events azt ígérte, hogy hajlandó visszatéríteni a pénzüket azoknak a résztvevőknek, akik erre igényt tartanak. A cég korábban azt is bejelentette, hogy a 2020-as Fortnite Live szervezése jobb lesz, a per miatt azonban valószínűleg a fesztivál jövőre elmarad.

Kiemelt kép: Epic Games

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik