Tech

Minden kiderült az eddigi legerősebb Nokia mobilról

Az már jó ideje nem titok, hogy a Nokia márkát birtokló HMD Global idén egy egészen különleges telefonnal igyekszik magához csábítani a vásárlókat, és nemrég az is kiderült, hogy a barcelonai Mobil Világkongresszuson rántják le hivatalosan a leplet a sokat ígérő készülékről. Nekünk ugyanakkor nem kell addig várni, hiszen lényegében minden kiszivárgott a Nokia 9 Pureview-ról – nemcsak a külalakról kerültek elő hivatalosnak tűnő képek, de már azt is tudni, hogy milyen hardvert rejt a telefon.

Hét lyuk lesz a hátlapon, ebből ötben valamilyen szenzor kap helyet – Fotó: 91mobiles.com

A legérdekesebb dolog, hogy a Nokia is beszállt a kameraversenybe, és mindenkit lenyomnak, a Huaweitől kezdve a Samsungig, hiszen a Nokia 9 Pureview hátlapján nem kevesebb, mint 5 szenzor kap helyet. A kamerákat a Zeiss szállítja, és a nagy felbontású elsődleges szenzort egy nagylátószögű, egy telefotós, egy monokróm és egy mélységérzékelős egység egészíti ki. A képeken ugyanakkor hét kivágás látszik: a maradék kettő a vakunak és az autofókuszt segítő modulnak ad helyet.

A kiszivárgott információk szerint a kijelző egy 5,99 hüvelykes AMOLED-panel, 2880 x 1440-es felbontással és 18:9-es képaránnyal, amit egy Snapdragon 845 processzor egészít ki, méghozzá 8 GB RAM és minimum 128 GB tárhely kíséretében. A bennfentesek szerint az előlapi kamera 12 megapixeles lesz, kapunk egy 4150 mAh-s aksit, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót és 18 wattos gyorstöltést is. Mindez nem lesz olcsó, hiszen a készülék ára valahová 800 és 900 euró közé lesz belőve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik