Tech

Februárban jön az eddigi legerősebb Nokia telefon

Idén is február végén rendezik meg a Mobil Világkongresszust (MWC) Barcelonában, ahol rengeteg gyártó mutatja be a legújabb telefonjait. A Samsung például az eseményt megelőző héten fogja leleplezni a Galaxy S10 termékcsaládot, és már az is biztos, hogy a Nokia márkát birtokló, kínai tulajdonú HMD Global is február végén mutatja be az eddigi legerősebb csúcsmobilját, a Nokia 9 PureView készüléket.

A HMD Global így hirdeti az új Nokia telefon érkezését – Forrás: Nokia

A neten rengeteg információ kering a csúcsmobilról, és ezek szerint a telefon egy 5,9 hüvelykes, 1440 x 2960 pixel felbontásra képes kijelzővel, Snapdragon 845 mobilchippel és 8 GB RAM-mal kerül forgalomba. A pletykák emellett 128 GB háttértárról és egy 12 megapixeles előlapi kameráról szólnak, amit egy méretes, 4150 mAh-s akkumulátor fog kiegészíteni.

De nem is ezek a legérdekesebb részletek, hanem a hátlapra kerülő pentakamera, ami konkrétan öt kamerát és egy bónusz mélység szenzort takar. Amennyiben ezek az információk tényleg megfelelnek a valóságnak, akkor a Nokia 9 PureView lesz a legtöbb hátlapi szenzorral rendelkező telefon, lekörözve a 2018-ban megjelent, négykamerás Galaxy A9 és a háromkamerás Huawei Mate 20 Pro okostelefonokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik