Tech

Hatalmas dobásra készül a Facebook

Mark Zuckerberg érdekes nyulat húzott elő a kalapjából: állítólag azt tervezi, hogy a birtokában lévő három legnagyobb közösségi média oldal és üzenetküldő app, a Facebook, Instagram és a Whatsapp között lehessen problémamentesen üzeneteket küldeni egymásnak. Így még az is bekapcsolódhat a vérkeringésbe, akinek nincs fenn a telefonján mindhárom program.

Nem olvasztja össze teljesen a Facebookot, az Instagramot és a Whatsappot Mark Zuckerberg, de sokkal nagyobb átjárhatóságot fog biztosítani közöttük, méghozzá úgy, hogy összeköti az üzenetküldő rendszerüket. A The New York Times értesülései szerint a három applikáció között egy üzenetküldő rendszer fog működni, ami azt jelenti, hogy egy Instagram-felhasználó tud majd üzenni annak a barátjának, akinek Instagramja ugyan nincs, de Whatsappja igen, és fordítva.

Egyelőre nem tudni, hogy ezek az újítások mikor esedékesek, valószínű, hogy nem a közeljövőben kell számítanunk rájuk. A dolog célja elég nyilvánvaló: amíg a Facebook felhasználóinak száma csökken, így igyekszik fenntartani az emberek érdeklődését és rávenni őket arra, hogy használják Zuckerberg applikációit, és a rendszeren belül maradjanak. A Facebook ezzel az olyan üzenetküldő platformokkal akar versenyezni, mint amilyet a Google és az Apple is működtet.

Zuckerberg azt is berendelte, hogy mindhárom applikációba teljes titkosítást építsenek,

ami úgy kellhet a Facebooknak, mint egy falat kenyér, ha a legutóbbi adatkezelési botrányaikra gondolunk.

A sajtóközleményben a Facebook azt nyilatkozta, hogy az alapvető céljuk egy gyors, egyszerű és biztonságos üzenetküldő rendszer kiépítése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik