Tech

Ezek most a legjobb telefonok fotózásra

Frissítette adatbázisát a mobiltelefonok képminőség mérésével, értékelésével és iparági rangsorolásával foglalkozó legismertebb független szakmai portálnál, a DxOMark. A meglehetősen hosszú, rengeteg fotóval teletűzdelt, részletes teszteket készítő portál szerint jelenleg a Huawei Mate 20 Pro az okostelefon, ami a legjobban teljesít, ha fotózásról van szó.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

A készülék a DxOMark értékelési rendszerében 109 pontot kapott, ami az eddig kiosztott legmagasabb érték, és meglepő érdekesség, hogy a Mate 20 Pro osztozik az első helyen, méghozzá egy másik Huawei termékkel, a tavaly tavasszal piacra dobott P20 Pro csúcstelefonnal. A kínai gyártó jelenlegi legerősebb készüléke a szelfikészítés területén tudta megelőzni a P20-széria legerősebb tagját, hiszen ezen a skálán a Mate 20 Pro 75 pontot kapott, míg a másik készülék csak 72-t, ugyanakkor a videóstabilizálás és a bokeh effekt tekintetében még mindig a P20 Pro a jobb telefon.

A portál örök ranglistáján jelenleg az Apple iPhone XS Max áll a második helyen, míg a dobogó harmadik fokán a HTC U12+ található. Ezt követi a tavaly nyáron bemutatott Samsung Galaxy Note9, míg az ötödik helyen szintén egy kínai mobil, az olcsóbb szegmensben versenyző Xiaomi Mi MIX 3 készüléke található.

Ezek most a legjobb telefonok, ha a fotózás kiemelt szempont a vásárlásnál – Forrás: DxOMark

Ajánlott videó

Olvasói sztorik