Tech

Remek újítást kap a Huawei Mate 20 Pro

A kínai Huawei tavaly októberben dobta piacra a Mate 20 Pro okostelefont, amiről a részletes tesztünkben úgy nyilatkoztunk, hogy a legjobb androidos mobil, amihez szerencsénk volt. A megjelenés óta a készülékhez érkezett pár hasznos szoftverfrissítés, és az XDA-Developers már egy újabb remek változásról számol be, aminek főleg azok fognak örülni, akik szeretnek fotózni: a telefon super macro funkciója végre dedikált módot kap a kamera applikáción belül.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

A Mate 20 Pro egyik legnagyobb előnye, hogy három hátlapi kamerát kapott, így többek között kiváló széles látószögű képek készítését teszi lehetővé. A másik kifejezetten hasznos funkció a super macro, aminek hála akár 2,5 cm-ről is szuperéles képek készíthetők növényekről, tárgyakról, szinte bármiről.

Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy a super macro korábban nem kapott külön felületet a kamera alkalmazásban. Ha szerencsénk volt, akkor vagy a beépített mesterséges intelligencia ismerte fel, hogy ultraközeli fotókat szeretnénk készíteni valamiről, vagy át kellett váltani széles látószögű módba, manuálisan ugyanis csak így érhető el, hogy super macro képek készülhessenek.

Ilyen szuper közeli képek készíthetők a Mate 20 Próval – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

Ennek viszont hamarosan vége, hiszen a legújabb, 346 MB-os frissítés újdonsága, hogy külön is elérhető lesz ez a fényképezési mód, méghozzá a kamera alkalmazás More menüpontja alatt. A frissítés a mai nap vált elérhetővé az ázsiai Mate 20 Pro készülékeken, ami nem jelenti azt, hogy nálunk is letölthető, de jó eséllyel már nem kell sokat várni, hogy Európába is megérkezzen az új szoftververzió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik