Tech

Kétségbeesetten kapaszkodik a Facebook az utolsó használható funkciójába

A Facebook nem adja fel, hogy kezdjen valamit a történetek funkciójával, annak ellenére, hogy a legtöbbünknek nem is nagyon van olyan ismerőse, aki valaha használta volna a lehetőséget. Most az egyetlen használható Facebook szolgáltatással, az eseményekkel szeretnék összekötni a pár másodperces sztorikat, ami még akár működhet is. A kék közösségi oldal okosan jött rá arra, hogy mit kell fejleszteni ahhoz, hogy a felhasználók az oldalon és az appban maradjanak.

Hiába erőlteti a Facebook a történetek funkciót, és mondja azt, hogy az applikációban és a Messengerben naponta 300 millióan használják a sztorikat, az én ismerőseim valahogy ebből a 300 millióból mindig kimaradnak – nem ismerek senkit, aki rendszeresen használná Facebookon ezt a funkciót, Instagramon már sokkal inkább. A kék közösségi oldal azonban nem adja fel, és most

az egyetlen olyan platformmal köti össze, amiért még az emberek visszajárnak a weboldalra: az eseményekkel.

Az eseményeken belüli történetek viszont nemcsak egyszerűen élménymegosztásra készülnek: rengeteg matrica fogja lehetővé tenni azt, hogy az esemény résztvevői interaktívan reagálhassanak rá, és információkat tudhassanak meg a szóban forgó történéssel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a sztorik segítségével megnézhetik, hogy kik jelöltek még vissza az eseményre, egyszerűbben szavazhatnak, ráadásul ezen keresztül egy külön csoportbeszélgetés is indítható azok között, akik válaszoltak valamelyik történetre.

Bár ez még mindig édeskevés ahhoz, hogy a történeteket bárki is aktívan használja (kivéve persze azt a bizonyos 300 millió aktív felhasználót), de végre funkciójuk is lesz, ráadásul az egyik olyan platformon, amiért a Facebookra még a fiatalabb generáció is visszajár: eseményeket ugyanis még mindig itt a legegyszerűbb összehozni, hiába népszerűbb az Instagram vagy a Snapchat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik