Tech

Így védheti meg a kukkolóktól a régi Facebook-posztjait

Az online stalkerek és az alapos munkát végző HR-esek korában nem lehetünk elég óvatosak, ha a közösségi médiás jelenlétünkről van szó. Néha napján magunk is szembesülhetünk régi, cikis bejegyzéseinkkel (akár az Ezen a napon funkció által), amiket mintha egy teljesen más ember írt volna, nem is mi. Nyilván senkinek nincs ideje végiggörgetnie a saját falát, hogy irtásba kezdjen, de szerencsére nem is kell, mert van egyszerűbb megoldás arra, hogy ezek a posztok pár kattintással gyorsan eltűnjenek a nyilvánosság szeme elől.

Az nem újdonság a gyakorlott felhasználók számára, hogy egy bejegyzés megosztása előtt mindig beállíthatjuk annak láthatóságát, de kevesebben tudják, hogy egyszerre több korábbi poszt célközönségét is megváltoztathatjuk, nem kell azokat egyenként végigbogarászgatni. A Régebbi bejegyzések korlátozása funkció arra ad lehetőséget, hogy minden olyan korábban megosztott poszt, ami nyilvánosan, vagy ismerőseink ismerősei körének számára látható volt, az egy gombnyomással már csak az ismerősökre legyen korlátozva.

Ehhez a fiókbeállítások közt az Adatvédelem menü alatt keressük meg a Saját tevékenységed szekciót, majd a ceruzával jelölt Régebbi bejegyzések korlátozása gombot. Mielőtt azt élesben is aktiválnánk, a közösségi oldal figyelmeztet minket arra, hogy gondoljuk át a dolgot, mert később csak egyenként lehet majd visszaállítgatni a posztok láthatóságát.

A régebbi posztokat egyszerűen korlátozhatjuk -Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik