Tech

Sosem cserélt még ki ennyi iPhone-aksit az Apple

Az Apple megközelítőleg 9-10 millió akkumulátort cserélt ki tavaly, jóval többet, mint amennyit szoktak – közölte az Apple-vezér Tim Cook. A jellemző szám mindössze 1-2 millió, ezt a mennyiséget pedig az dobta meg számottevően, hogy az Apple tavaly januárban beismerte, hogy szándékosan fogja vissza a régebbi iPhone-modellek teljesítményét az elöregedő aksik miatt, majd engesztelésként kedvezményes programot jelentettek be. A felhasználók 79 dollár helyett 29 dollárért cseréltethették ki a telepeket, amennyiben a lejárt garanciájú iPhone 6 és annál újabb mobiljukat elvitték egy hivatalos Apple-szervizbe.  Cook szerint ez lehet az egyik oka is annak, hogy sokan nem váltottak újabb modellekre.

Az is megkaphatja az olcsóbb iPhone-aksit, akinek nincs rá szüksége
Az Apple mindent megtesz, hogy elsimítsa a lelassított iPhone-ok ügyét.

A hónapban Cook utalást tett azokra a feszültségekre is a cég részvényeseihez intézett levelében, amelyeket Donald Trump elnök teremtett az amerikai-kínai kereskedelemben, büntetővámokat róva ki több mint 200 milliárd dollárnyi árura, még ha ez közvetlenül nem is érintette az iPhone-ok eladásait. A bevételek esését  elsősorban Kínára vezette vissza, rámutatva a kínai gazdaság lassulására, és arra, hogy az Apple a vártnál keményebb versenyhelyzetbe került az olyan kínai okostelefon-gyártókkal szemben, mint a Huawei és a Xiaomi.

A cupertinóiak némileg vissza is vesznek a vártnál gyengébb eladási számok után, a tervezetthez képest mintegy tíz százalékkal kevesebbet gyártanak az új modellekből (iPhone XS, XS Max, XR) a március végével záródó folyó negyedévben.

Visszavesz az Apple, miután nem fogynak olyan jól az iPhone-ok
Kevesebbet gyártanak az iPhone XS, XS Max és XR készülékekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik