Tech

Hoppá: a Samsung szivárogtathatta ki a Galaxy S10-et

Ha nem eltervezett volt, akkor a Samsung meglehetősen nagy öngólt lőtt legújabb készülékének bemutatója előtt: a vélhetően február 20-án megmutatkozó Galaxy S10 mobil dizájnját használták fel illusztrációként az új kezelőfelületüket bemutató blogposztban.

A bakit egy qgtx nevű Reddit-felhasználó szúrta ki, akinek azért lett gyanús az eszköz, mert az előlap jobb felső sarkában egy panelba épített kameralyuk van. Ez alapesetben nem is tűnik fel, csak ha nagyot húzunk a kép világosságán.

Hoppá, mi az ott?! – Forrás: Reddit

A Gizmodo szerint a képszerkesztő valószínűleg egy random telefonképet választhatott a montázshoz, és nem tűnt fel neki, hogy az éppenséggel a még le nem leplezett S10-et ábrázolja – ami nem elképzelhetetlen, hiszen az eredeti kép tényleg annyira sötét, hogy elveszik benne a kameraszenzor, ráadásul a jobb oldalon látható, szoftvert bemutató előlapon már nem lehet felfedezni a gyanús elemet. A fotót egyébként gyorsan le is cserélték egy átlagosabbnak tűnő, oldalsó gombok nélküli eszköz képére.

Az okostelefonos cégek marketingfogásait ismerve érthető mód felmerül a gyanú, hogy talán ez is egy szándékos trükk volt, de a Gizmodo gyanúja szerint akkor vélhetően a montázs jobb oldalán is gondosan elrejtették volna a kameralyukat. A Forbes számára viszont elég gyanús az, hogy a felhasználó fiókja friss regisztráció, és a „leleplezett” kép volt az első és egyetlen posztja is.

Az eredeti montázson nem is látszik – Forrás: Reddit
Ámulni fog, mit tudnak 2019 okostelefonjai
Összeszedtük, mik lesznek a jövő évi trendek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik