Tech

Itt nézheti meg, milyen színeket használ az Instagramján

Újabb hiánypótló applikációra bukkantunk a neten: ezt most csak össze kell kötnie az Instagram-fiókjával, hogy megtudhassa, milyen színskálán mozogtak a tavalyi év során megosztott képei. A program képes havi és heti statisztikát is csinálni, mindössze 3 dolláros díjért pedig havonta elvégzi nekünk magától az elemzést.

2018 végén mindenki a legjobb 9 Instagram-fotóját osztogatta, most jöhetnek a színskálák: a Year of Colour webes applikáció segítségével bárki megnézheti, hogy milyen színű és árnyalatú képeket osztott meg a legtöbbször a közösségi oldalon.

A program gyönyörű vizualizáció segítségével mutatja meg, hogy milyen színek domináltak a profilunkon, ráadásul különböző szempontok alapján lehet rendezni őket: megnézhetjük, melyik színeket lájkolták a legtöbben, melyek voltak a legtöbbet használt árnyalatok, és le is játszhatjuk egymás után, képenként a színskálát.

A vizualizáció tényleg nagyon szép, és azoknak, akik szeretnének pénzt csinálni a profiljukból, kifejezetten hasznos is lehet.

Instagramon ugyanis sokkal nagyobb eséllyel követnek olyan profilokat az emberek, ahol a színskála és a stílus hasonló, és nem változik sokat – ilyenkor az ember tudja, hogy mire számítson, ha az illető képet tölt fel. A Year of Colourt egy Instagrammal foglalkozó marketingügynökség fejének, Emily Quintonnak a férje, Stef Lewandowski programozta, akit inspirált a Makelight tevékenysége. “Ha konzisztens valakinek a profilja, és jó minőségűek a képek, akkor nagyobb az esély, hogy követni fogják” – mondta Lewandowski a The Verge-nek.

Így néz ki egy vizualizáció – fotó: Year of Colour

A vállalkozásépítőként dolgozó férfi úgy gondolta, hogy az adatvizualizáció segíthet a profiloknak abban, hogy átnézzék: mennyire használnak nagyjából egyforma színeket. A mesterséges intelligenciát és gépi tanulást felhasználó Year of Colour minden képet 6-9 színre redukál aszerint, hogy milyen árnyalatok szerepelnek benne a leginkább, és ez alapján állítja össze a színskálát. Az így kapott vizualizációkat ki is lehet nyomtatni, de a program legjobb része mégis az, hogy lehet vele játszani aszerint, milyen szempontok alapján szeretnénk sorrendbe állítani a színeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik