Tech

Sokaknak már elérhető az Instagramot megváltoztató új funkció

Óriási felháborodást keltett, hogy az Instagram hirtelen rengeteg embernek megváltoztatta az idővonalat az appon belül: most görgetés helyett jobbra lehet húzni a képeket, ami látszólag szinte senkinek sem tetszik. Érdekes, hogy az Instagram néhány helyen rögtön vissza is vonta a frissítést, ennek ellenére több embernél még mindig a megújult idővonal látható.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy az Instagram furcsa újítással akar előrukkolni: akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor debütál a jobbra-balra húzogatós idővonal, és mikor kezd eltűnni a görgetéses megoldás, most viszont, úgy tűnik, elindult a folyamat.

Teljesen átalakulhat, ahogy az Instagramot használjuk
Megszűnhet a lefelé görgetés, a sztorikból merítik az ihletet.

Az elképzelés az, hogy a mobilos felületen jönnek az úgynevezett kártyák, amelyeket már nem lefelé görgetve, hanem oldalra húzva lehet nézegetni. Az ötlet a sztorik népszerűségéből fakad: a Facebook-portfólióhoz tartozó közösségi oldalakon már napi egymillió ember használja őket, ezért az Instagram fejlesztői úgy gondolták, kicsit átalakítják az egész platformot.

A drasztikus változást egyelőre nem fogadják kitörő örömmel az instagramozók – már most rengeteg mém született a helyzetből, meg persze abból is, hogy

néhány felhasználónál az Instagram először bevezette, aztán pár perc múlva kikapcsolta az új funkciót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lola Tash and Nicole Argiris (@mytherapistsays) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2018, időpont: 8:02 (PST időzóna szerint)

Az első találgatások még arról szóltak, hogy ez majd egy opcionálisan választható megoldás lesz, és nem vezetik be mindenkinél – az első reakciókat látva előfordulhat, hogy ez lenne a jobb megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik