Tech

A botrányok ellenére is mindenkit letarol a Huawei

A Huawei annak ellenére zárt komolyan sikeres évet, hogy az amerikaiak erősen szabotálták az eladásaikat, méghozzá azért, mert az eszközök szerintük kémkedésre adnak lehetőséget. A botrányok ellenére a kínai gyártó nagyon szépen menetel felfelé, és a legdinamikusabban növekvő okostelefon-gyártó lett a világon.

Azt hihetné az ember, hogy ha az Egyesült Államok felhívja a figyelmet, arra, hogy bojkottálni kellene egy mobiltelefon-gyártót, az komolyan meglátszik majd az eladásokon – a Huawei viszont ahelyett, hogy visszaesett volna, még el is nyerte a legdinamikusabban fejlődő okostelefon-gyártó címet az idei évben.

Ezért kéri Amerika, hogy senki ne használjon Huawei-eszközöket
Egyre kiélezettebb a harc, aminek a kereskedelmi mellett politikai okai is lehetnek.

Azt már korábban megírtuk, hogy a kínai hardvergyártónál rekord évet zártak, hiszen 2018-ban nagyjából 200 millió mobileszközt értékesítettek – ez elég jelentős növekedés, hiszen 2017-ben ez a szám még csak 153 millió volt. Az újabb statisztikák viszont azt is kimutatták, hogy ezekkel a számokkal a Huawei fejlődött a legnagyobbat: a tavalyi év után 30 százalékos növekedéssel zárt, 2010-hez képest pedig hatvanhatszor annyi eszközt adott el idén.

Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

A piaci részesedés terén is szépet ment a kínai márka: korábban már kigolyózta az Apple-t a maga 14,6 százalékos részesedésével, csak a Samsung előzte meg 20,3 százalékával a globális okostelefon-piacon. Csupán egyetlen másik okostelefon-gyártónak sikerült hasonló növekedést produkálnia, ez pedig a szintén kínai Xiaomi volt.

Innen is jól látszik, hogy hiába a negatív reklám, az Egyesült Államok egyelőre nem tudott komolyan keresztbe tenni a Huaweinek, ami most már a legnagyobb hardvergyártók között szerepelhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik