Tech

Leleplezték az új Honor telefont, aminek az ára sem lesz vészes

Amíg nálunk mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, addig Kínában nem áll le az élet, és a Huawei almárkája a Honor szépen le is leplezte a legújabb csúcstelefonját, ami a Honor V20 nevet kapta. A kínai gyártó legújabb készüléke – a Huawei Nova 4-hez hasonlóan – a 2019-es trendeknek megfelelően már nem szenzorszigettel érkezik, hanem lyukas kijelzővel: ide kerül az előlapi kamera.

Hardver szempontjából egy egészen jó kis okostelefonról van szó, hiszen a burkolat alatt a Huawei legújabb mobichipje, a Kirin 980 kapott helyet, méghozzá 6 GB RAM és 128 GB háttértár társaságában, ugyanakkor a mobil elérhető lesz 8 GB memóriával és akár 256 GB háttértárral is.

Fotó: Honor

A kijelző 6,4 hüvelykes, 1080 x 2310 pixeles felbontással, az előlapon pedig egy 25 megapixeles szelfi kamera kapott helyet. A hátlapon ezzel szemben egy 48 megapixeles főszenzor kapott helyet, méghozzá egy Sony IMX586, szóval fotózás szempontjából sem lehet majd panasz a készülékre.

Az akkumulátor 4000 mAh-es, ami akár két napig is bírhatja újratöltés nélkül, a mobil pedig a legújabb Androiddal, a Pie-jal kerül majd forgalomba. A készülék hivatalos európai bemutatója január 22-én lesz Párizsban, a pontos árak jó eséllyel ekkor fognak kiderülni, de a 3000 kínai jüanos árcédulából arra következtetünk, hogy a 6 GB-os modell valahol 120 000 Ft környékén kerül majd a hazai boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik