Tech

Van egy jó hírünk a Samsungosoknak

Az Android legújabb, 9-es verziószámú operációs rendszere, a Pie ugyan már augusztus óta elérhető, de egyelőre még csak kevés Samsung telefonra érhető el (pl. Galaxy Note9), de ennek most vége, hiszen a dél-koreai vállalat az ígéretivel ellentétben már január előtt elkezdte elérhetővé tenni a szoftvert a Galaxy S9 és S9+ tulajdonosoknak – írja egymástól függetlenül a Sammobile és az Android Authority.

Ennél sokoldalúbb androidos telefont most nem talál
Tisztes hardver és egy rendkívül hasznos digitális toll jellemzi a Samsung Galaxy Note 9-et, aminek az árcímkéje is elképesztő.

A Samsung eredetileg januárra ígérte a szoftverfrissítést, de németországi felhasználóknak már elérhető a stabil verzió, még olyan esetekben is, ha a telefon tulajdonosa korábban nem vett részt a béta programban. A frissítés ugyanakkor nemcsak a németeknél érhető el, hiszen Reddit-felhasználók szerint Olaszországban, Svájcban, Görögországban egyaránt elérhető az új Android, sőt Európa mellett Ázsia egyes részein is tölthető az Android 9 olyan készülékeken, amiken eddig Android Oreo futott.

Az operációs rendszer új verziója sokaknak csak azután vált elérhetővé, hogy telepítették a Samsung decemberi biztonsági frissítését – így érdemes ezt is elvégezni. Ha valaki rendelkezik Galaxy S9 és S9+ készülékkel, annak érdemes manuálisan is ellenőrizni a Software Update opciót a Beállításokban, hiszen jó eséllyel máris elkezdheti letölteni az Android legújabb változatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik