Tech

Itt a Xiaomi legújabb olcsó okostelefonja

Miközben nálunk szinte mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, Kínában nem áll meg az élet: a Xiaomi például piacra dobta a legújabb okostelefonját, a Mi Play névre keresztelt készüléket, ami a gyártó korábbi termékeihez hasonlóan ismét egy korrekt kis okostelefon, méghozzá barátságos árcédulával.

Külsőre a Mi Play követi a 2018-as trendeket: 5,84 hüvelykes kijelző, üveg hátlap, illetve csepp alakú szenzorsziget, akárcsak a Huawei Mate 20 esetében. A képernyő Full HD+, 1080 x 2280 pixel felbontással, a burkolat alatt pedig egy MediaTek Helio P35  processzor található, méghozzá 4 GB RAM és 64 GB háttértár társaságában – utóbbi SD-kártyával természetesen tovább bővíthető.

A trendeknek megfelelően színátmenetes hátlapokat kapunk – Fotó: Xiaomi

A hátlapon egy 12 és 2 megapixeles kamerákból álló duálkamera rendszer kapott helyet, az előlapon pedig egy 8 megapixeles szenzorral lehet szelfiket lőni. Az aksi 3000 mAh-es, ami a hardver többi részének ismeretében azt jelenti, hogy a készülék akár két napig is kibírhatja töltés nélkül.

A Xiaomi Mi Play ugyan nem egy erőmű, ugyanakkor a belépő szintű hardverkiépítés mellé tényleg korrekt ár dukál, hiszen a készülék Kínában 160 dollárnak megfelelő jüanba kerül, ami körülbeül 45 000 forintnak felel meg, ami abszolút nem olyan vészes összeg ezért a telefonért. A mobil egyelőre csak Kínában kapható, de szinte biztos, hogy 2019-ben elérhető lesz Európában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik