Tech

Piramisszerű objektumot találtak a Marson

A Mars Reconnaissance Orbiter még tíz évvel ezelőtt készítette ezt a fotót a marsi felszínről, de valamiért most került újra elő, és a laikusok rögtön piramis alakú ufóépítményt sejtenek rajta. Persze nem meglepő, de egyáltalán nem erről van szó.

A képet a Daily Express beszámolója szerint az ufóvadász Scott C Waring találta meg, aki rögtön elő is hozakodott egy teóriával: a piramis alakú épület valójában tényleg egy piramis, amit földönkívüliek hoztak létre azért, hogy a letelepedési területükön gyakorolhassák a vallásukat.

Bár Waring szerint a piramis két oldala erősen erodálódott az évek során, azért még mindig egyértelmű, hogy valóban mesterséges építmény. 

Az objektum egyébként nagyjából 30-40 méter széles, és a Candor Chasma régióban található. És itt is a megoldás: ez a terület a legnagyobb kanyonvonal az egyébként is a Naprendszer második legmélyebb kanyonrendszerén, a Valles Marinerisen belül, éles sziklákkal és csúcsokkal. Az objektum, ha nem ragadjuk ki a környezetéből, pontosan beleillik a Valles Marineris többi természetes képződményei közé.

Fotó: NASA / JPL / University of Arizona

Nem meglepő, hogy természetes képződményről van szó, és az sem, hogy az ufóvadászok rögtön rákattantak: azért be kell ismernünk, tényleg úgy fest, mintha egy kicsit megviselt piramis volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik