Tech

Lyukasztott kijelzőt kapott a Samsung új mobilja

A Samsung Kínában mutatta be első olyan készülékét, amire az úgynevezett Infinity-O panel kerül.  A Galaxy A8s nevű készülék különlegessége, hogy a szelfikamera nem szenzorszigeten (notch), vagy káván kap helyet, hanem egy lyuk alakú kivágásba süppesztették bele a kijelző bal felső részén, magába a panelba. Nem csak ilyen szempontból szakít a hagyományokkal a dél-koreai cég, ez az első olyan mobiljuk, amiről eltűnt a 3,5 millis fülhallgató-jack is.

Egy 6,4 hüvelykes képátlójú, 2340 x 1080 pixel felbontású, IPS-kijelzővel felszerelt készülékről van szó, amit 19.5:9-es kijelzőarány jellemez. Specifikációk terén a felső-középkategóriát célozták meg: Snapdragon 710 processzor dolgozik benne, variánstól függően 6, vagy 8 gigabájt memória társaságában, háttértárból pedig 128 gigabájtot pakoltak bele, ami mikroSD-vel bővíthető tovább 512 gigabájtig.

Fotó: Samsung China

A Galaxy A7-hez hasonlóan három hátlapi kamerát kapott: egy 24 megapixeles főszenzort, valamint egy 10 megapixeles, f/2.4-es apertúrájú telefotó lencsét, amiket egy 5 megapixeles mélységérzékelő szenzor támogat meg. Az előlap egyedi paneljébe pedig egy 24 megapixeles szelfikamerát süllyesztettek. Operációs rendszer terén egyelőre a 8.1-es Android Oreóval kell beérniük a felhasználóknak, még nem kapta meg a pités Android 9.0-át. Akkumulátor terén az átlagosnak mondható 3400 milliamperórát nyújtja a készülék, a gyorstöltés támogatott.

Ha 2018 a notch éve volt, akkor 2019 a panelba vájt lyukaké lesz, a Galaxy A8s a harmadik ilyen készülék a Huawei Nova 4 és a View 20 mellett, amiket szintén a hónapban lepleznek majd le, de a Huawei belengetett mobiljaival szemben a Samsung volt a leggyorsabb a tényleges bemutatóval.

A Galaxy A8s előrendelése egyelőre csak Kínában indult meg, arról nincsenek információk, hogy a világ többi táján mikor válik elérhetővé. Fekete, szürke és kék színekben választható, hivatalos árakat sem közöltek egyelőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik