Tech

Ilyen ronda mobilt rég láttunk

Az idei trendekkel szembemenve a Samsung még nem rukkolt elő olyan mobillal, amin szenzorsziget (notch) lóg be a kijelző tetején. Egészen eddig: megmutatták ugyanis egy olyan 5G-s mobil prototípusát, amin ott éktelenkedik egy notch, és az éktelenkedik kifejezés itt most helytálló, mert egész pontosan a panel jobb felső sarkába került. Sokak számára már maga a bevágás sem túl esztétikus, de itt még a szimmetria szabályai sem érvényesülnek, és kimondottan zavarja a szemet, talán még jobban is, mint a két notchos Aquous R Compact mobil látványa.

A készüléket a Qualcomm Snapdragon Summit eseményén állították ki Hawaii-n. A tegnapi nap során más érdekes bejelentések is voltak, a Samsung és a Verizon például bejelentette együttműködését, aminek keretén belül 2019-ben megkezdik az 5G-s mobilok bevezetését. A fura notchos prototípussal a cég saját 5G-technológiáját mutatták be, vélhetően nem fog így kinézni egy valódi termék sem a jövőben – sok sikert nem jósolnánk neki, hiába a szupergyors mobilnet.

Szerencsére ezt a Samsung is megerősítette, a TechRadarnak elmondták, hogy az eszköz csak bemutató jellegű, és nem kell levonni belőle következtetéseket a jövőbeli mobilok alakjával és elrendezésével kapcsolatban.

Mobil ilyen furán még nem nézett ki
Két szenzorszigetet is kapott a Sharp új telefonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik