Mobil

Mobil ilyen furán még nem nézett ki

Az előlapot elfoglaló kijelzőkkel felszerelt mobilok trendjéhez tavaly a japán Sharp is csatlakozott Aquous R Compact nevű okostelefonjával, ami természetesen notchot, azaz a panel tetején belógó szenzorszigetet is kapott, az ujjlenyomat-olvasó viszont a panel aljára került a kávára. A gyártó egy meglehetősen újszerű megoldást mutatott be idei modelljével, az Aquous R2 Compacttal: két notch is került rá, amivel az volt a céljuk, hogy a kijelző méretének növelése ellenére az ujjlenyomat-olvasót ne kelljen a hátlapra száműzni.

Az 5,2 hüvelykes, 2280 x 1080 felbontást produkáló IGZO LCD panellel felszerelt mobilon így két kis sziget is található, melyek méretükben és formájukban is különböznek: felülre cseppformájú, alulra pedig szélesebb kialakítású került. Belül egy nyolcmagos Snapdragon 845 processzor dolgozik 4 gigabájt rendszermemória és 64 gigabájt beépített tárhely társaságában, Android 9.0 Pie operációs rendszer fut rajta és egy 2500 milliamperórás akkumulátor látja el energiával. A hátlapi kamera 22,6 megapixeles, míg a szelfikamera 8 megapixel.

A cég csak Japánban fogja forgalmazni a 2019 elején megjelenő eszközt, de nem lenne meglepő, ha ennek nyomán más androidos gyártóktól is látnánk hasonlót a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik