Tech

Nálunk is kaphatók lesznek a Huawei notebookjai

December közepétől először kerülnek a boltok polcaira Magyarországon a Huawei notebookjai. A gyártó rögtön két legújabb modelljét vezeti be a hazai piacra, a MateBook D 15,6” és a MateBook X Pro nevű eszközöket.

A mindössze 1,9 kg -os MateBook D 15,6” nem csak kis tömegével, hanem méretével is kitűnik a piacon elérhető készülékek közül. A notebook magas, 83 százalékos kijelző-test aránnyal, 15,6 hüvelykes, 1920×1080 felbontású képernyővel rendelkezik.

A 2018-as modellbe már nyolcadik generációs Intel i5 processzor került, amihez 8 gigabájt memória, és 256 gigabájt tárhely társul. A frissített modell az NVIDIA GeForce MX150-es dedikált grafikus kártyáját kapta meg. Az ígéretek szerint akár 8,5 órás videólejátszásra képes.

Fotó: Huawei

Érkezik a csúcslaptop is

Az 1,33 kg súlyú Huawei MateBook X Pro ehhez képest 13,9 colos, és 91 százalékos kijelző-test aránnyal érkezik. A készülékre 3K-s FullView érintőképernyő került, ami főleg azoknak kedvez, akik szeretik a kiemelkedő minőségű videókat, a játékélményről pedig a  2 gigabájtos, GDDR5-ös NVIDIA GeForce MX150 grafikus kártya gondolkodik. Belülre nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor került 16 gigabájt memória társaságában.

Az  54,7Wh akkumulátor a gyártó ígérete szerint 12 óra videózást, vagy 14 óra irodai munkát, vagy 15 óra internetezést tesz lehetővé.

A mobilokból már ismert ujjlenyomat-olvasós bekapcsoló gombbal szerelték fel, így az nem csak a gép felélesztésére, de biometrikus azonosításra is alkalmas. Mindössze 1,9 másodperc alatt felébreszti a gépet Sleep módból, ha hibernáltuk, akkor már 7 másodperc kell neki, és ha teljesen kikapcsoltuk, 9 másodperc alatt tölt be a bejelentkezési felületig.

Huawei MateBook X Pro – Fotó: Josep LAGO / AFP

A 3:4 képarányú kijelző ideális a böngészéshez, a dokumentumokkal vagy fényképekkel történő munkához, mivel vékonyított káváinak köszönhetően nagy felületet biztosít, így több tartalmat képes megjeleníteni. A cég kiemeli még a panel nagy fényerejét, aminek köszönhetően az ígéretek szerint még napsütésben is kiválóan használható a laptop. A MateBook X Pro mindezek mellett támogatja a többérintős technológiát is, tíz érintőpontot ismer fel és azonosít pontosan a képernyőn.

Mindezek mellett a készülék bekapcsoló gombja egyben ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, így a beüzemelést követően képes azonosítani a tulajdonosát. A sikeres belépés után a felhasználó 7 másodpercen belül már böngészhet is az interneten, illetve a billentyűzetbe süllyesztheti a MateBook X Pro használaton kívüli kameráját is, így az arca biztosan teljes fedésben marad.

Huawei MateBook X Pro – Fotó: Joan Cros/NurPhoto

A MateBook D 15,6” és a MateBook X Pro szürke színben lesz választható, matt alumínium kialakítással. Előbbi december közepétől vásárolható 299 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron, míg a Matebook X Pro már december elején a boltok polcaira kerül 629 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron.

Az eszközök jövő év áprilisáig kizárólag a MediaMarkt üzleteiben lesznek kaphatók.

Rejtett kamerás laptopot mutatott be a Huawei: ez a Matebook X Pro
Mindenki a billentyűzetből kiugró lencséről beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik