Tech

Elon Musk saját magát is kilőné a Marsra

Elon Muskot az HBO kérdezte arról, hogy szerinte milyen lesz az első Mars-utazás, és arról is, hogy ő a kolóniával tartana-e: kiderült, hogy bár már 47 éves, komoly esélyt lát arra, hogy a vörös bolygóra költözzön. De nem gondolja, hogy az expedíció egy álomutazás lenne, a veszélyekre is figyelmeztet.

Múlt héten érkezett a hír, hogy Elon Musk átnevezte a Kibaszott Nagy Rakétát, a tervek szerint Mars-utazásra is használható űreszköz Starship Super Heavy-ként létezik tovább – ez már magában azt mutatja, hogy Musk és csapata egyre komolyabban veszi a fejlesztést, és tényleg igyekszik belőni a 2020-as dátumot a befejezésére.

Musk átnevezte a Kibaszott Nagy Rakétát
Musk a Twitteren jelentette be, hogy a BFR új nevet kap.

A HBO-nak adott interjújában az innovátor most azt is elmondta, hogy nagyjából 70 százalék esélyt lát arra, hogy ő maga is odaköltözzön a Marsra, bár ennek valószínűleg inkább az életkora szabhat határt, mint a vállalkozókedve. Az HBO által feltett kérdésre, miszerint nem csak a gazdagok nyaralóhelye lesz-e a vörös bolygó, részletesen felelt azzal, hogy felsorolta, milyen veszélyeket is rejt magában egy ilyen utazás.

„Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Marson meghalsz, mint az, hogy a Földön” – fejtette ki. „Még akkor is, ha biztonságban megérkezel a bolygóra, dolgoznod kell az életben maradásért.” Musk egyébként egészen egyszerűen kalandvággyal magyarázza, hogy miért vállalkozna ilyen veszélyes feladatra: „Rengetegen másznak hegyeket. A Mount Everesten is sokan halnak meg. A kihívásért szeretik csinálni.”

Musk egyébként mostanában nem az ilyen tudományos jellegű beszélgetéseivel, sokkal inkább botrányaival szerepelt a sajtóban, de úgy tűnik, egy kicsit kezdi visszafogni magát. Valószínűleg jót tett neki, hogy a Tesla elnöki posztját átvették tőle, és az is lehet, hogy saját maga is visszavett a tempóból, hiszen mostanában nehéz volt komolyan venni. Persze Twitteren még mindig lehet tőle furcsaságokat olvasni, nemrég például a Föld alakja iránt érdeklődött, de ez Muskhoz képest még mindig egy visszafogott tweetnek számít.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik