Tech

Megjött a Facebook legfontosabb funkciója

Ahogy korábban is írtunk róla, egyre több internetes óriáscég épít be szolgáltatásaiba olyan eszközöket, amelyekkel a felhasználók nyomon követhetik használati szokásaikat. Nemrég az az Instagram mobilappjába érkezett meg a „Your Activity” nevű funkció, amivel azt nézhetjük meg, mennyi időt töltünk átlagosan az alkalmazásban.

Annyira függők lettünk, hogy az már a techóriásokat is megijeszti
A nagy techcégek elindították a digitális jólét mozgalmat, így a felhasználók rádöbbenthetnek arra, mennyi időt töltenek el szolgáltatásaikkal.

Sejteni lehetett, hogy hamarosan a nagy kék közösségi oldal, a Facebook mobilappjába is megérkezik egy ugyanerre a célra szolgáló eszköz, ami a napokban minden magyar felhasználó számára láthatóvá vált. Az „A Facebookon töltött időd” funkciót a profilunk beállításait jelző három vonalt ábrázoló ikonnal lehet előhívni az ablak jobb felső sarkából.

Ekkor megjelenik egy felület, ami arról tájékoztat, hogy az adott fiók használója átlagosan mennyi időt tölt az adott platformon.Ez természetesen csak a mobilon töltött görgetésre értendő, az asztali böngészőből zajló facebookozást nem méri. A fontos szám mellett számos hasznos beállítást is kapunk: kérhetünk emlékeztetőt, ami riasztja a felhasználót, ha elérte az adott napra meghatározott időkeretét, jobban személyre szabhatjuk a hírfolyamot is.

Fotó: 24.hu

Az „Értesítési beállítások” gomb megnyomása alatt pedig megtaláljuk az „Értesítések némítása” funkciót, ami korlátozza a Facebook értesítéseit arra az időszakra, amikor a felhasználó nem szeretné, ha zavarnák. Emellett sokkal alaposabban személyre szabhatjuk, hogy miről szeretnénk értesítést kapni a közösségi oldal appjától.

A vállalat közleménye szerint az a cél, hogy a felhasználók tudatosabban rendelkezhessenek a Facebookon töltött idejük felett, illetve hogy azok használata elősegítse a szülők és a tinédzserek közötti kommunikációt is a helyes online szokások kialakításáról. Ez mostanában rendkívül fontos a techcégek számára, akik rájöttek arra, hogy sok esetben a felhasználókban stresszt vált ki a  folyamatos készenlét, a túlzásba vitt mobilozás, emiatt romolhat az életminőségük is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik