Tech

Lehalt a Facebook és az Instagram

Hétfőn este 9 óra körül a Facebook-felhasználók azt tapasztalhatták, hogy nem érik el üzeneteiket a Messengerben. Kedd délután kettő óra körül pedig a nagy kék közösségi oldal kezdett rakoncátlankodni, a downdetector.com-on a szokásosnál is több, közel kétezer bejelentés érkezett arról, hogy a szolgáltatás nem működik megfelelően.

Mi eleinte lassulást tapasztaltunk, és az értesítések sem jöttek meg, negyed háromkor pedig teljesen elérhetetlenné vált az oldal az asztali böngészőben, a kommunikációt a mobilos Messengerben tudtuk folytatni.

Az élőtérkép szerint Európában főleg Spanyolország, Egyesült Királyság, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Magyarország területéről érkeztek bejelentések, de az Egyesült Államok egy részén is kimaradozott a szolgáltatás.

Fotó: 24.hu

Frissítés: fél három körül lassan elkezdtek az elemek visszacsordogálni a helyükre, az üzenés asztali böngészőből is hol megy-hol nem, sokaknál még hiányzik a hírfolyam, vagy a bal oldali menüsáv. A Messengerben megérkeznek a friss üzenetek, viszont képeket még nem tudtunk egymásnak átküldeni.

Fotó: 24.hu

Az instagramosok is kivannak

A Facebook által birtokolt Instagramon sem túl rózsás a helyzet, ott még jobban pánikolnak a felhasználók: a downdetector.com-on közel háromezren jelentették, hogy a képmegosztó akadozik, netán teljesen használhatatlan, így nem tudják posztolni az uzsonnájukat. Asztali felületen és mobilon nem tudtuk frissíteni a képfolyamunkat mi sem, a legutóbbi görgetés során betöltődött fotókat találtuk csak.

Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik