Tech

Ez most a legerősebb androidos mobil

A múlt héten arról találtunk egy remek összeállítást, hogy melyik idei okostelefonnak bírja legtovább az aksija, most pedig az AnTuTu Benchmark teljesítménymérő szoftver legfrissebb adatait vettük szemügyre, hogy az év vége közeledtével láthassuk, hogy 2018-ban melyik androidos telefonok nyújtják a legnagyobb erőt a felhasználóknak – viszont az Apple készülékei ebből a versenyből kimaradtak.

A lenti listában az első tíz helyezett látható, aki pedig kíváncsi a többiekre, annak csak ide kell kattintania. A dobogó legfelső fokán nem meglepő módon az októberben bemutatott Huawei Mate 20 Pro áll, amiben már a kínai vállalat vadonatúj mobilchipje, a Kirin 980 muzsikál, amiről még az ősszel írtunk bővebben. A második helyre az Asus egyik idei csúcskészüléke, a nyáron bemutatott ROG Phone került, ami szintén nem meglepetés, hiszen a tajvani gyártó kifejezetten a játékosoknak építette a mobilt.

Íme a 10 legerősebb mobil 2018-ban – Fotó: antutu.com

A harmadik helyre a kínai OnePlus 6 futott be, és a sort egészen a kilencedik helyig kínai gyártók készülékei uralják, a sort csak a Qualcomm Snapdargon 845-tel felszerelt Samsung Galaxy Note9 volt képes megtörni – ugyanakkor érdemes megjegyezni hogy Európában nem ez a modell kapható, hanem az a változat, amiben az Exynos 9810 Octa chip található.

A Huawei Mate 20 Pro ráadásul nem csak ezen a listán szerepel előkelő helyen, hiszen a nemrég készített tesztünkben mi is úgy nyilatkoztunk a kínai mobilról, hogy ennél jobb androidos telefon még nem járt a kezünkben. A készülék ára ugyan borsos, 330 000 forintot kell kicsengetni érte, de ezért a pénzért a felhasználók tényleg egy szép, strapabíró és innovatív csúcstelefont kap.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik