Tech
An iphone with a facebook login screen is seen with a striked out facebook logo in the background in this photo illustration on September 22, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)

Így törölheti végleg a Facebook üzeneteket

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2018. 11. 15. 11:49

Korábban a témában:

Korábban már többször írtunk arról, hogy hamarosan a Facebook Messengerre is megérkezik az a régóta várt funkció, amit korábban csak Mark Zuckerberg használhatott. Az üzenet visszavonás története még áprilisban indult, mikor kiderült, hogy a Facebook atyja képes volt korábbi üzeneteket végleg törölni a Messengerben.  A cég ekkor közölte, hogy dolgoznak egy üzenet-visszavonó funkción, amiről nemrég kiderült, hogy tényleg létezik, viszont csak tíz percet biztosít, hogy meggondoljuk magunkat.

Ugyan jelenleg is lehet üzeneteket törölni a csevegőben, de ez csak a küldő chatablakából tünteti el a szöveget, a fogadóéból nem. A korábban beharangozott újítással már – szinte – teljesen eltüntethetjük az üzenet nyomait mindkét féltől, és a TechCrunch portál kiszúrta, hogy Lengyelországban, Bolíviában, Kolumbiában és Litvániában már élesedett a lehetőség iOS-en és Androidon egyaránt, ami annyit tesz, hogy hamarosan a világon mindenkinek elérhető lesz az új funkció.

Ami fontos: tényleg csak 10 percen belül lehet üzenetet visszavonni.

DE HOGYAN TÖRÖLHETŐ AZ ÜZENET?

A megoldás roppant egyszerű, ugyanúgy működik, mint az egyoldalú törlés. A telefonon a Messenger-beszélgetésbe lépve rá kell helyezni az ujjunkat az eltüntetni kívánt szövegre, mire alul megjelenik egy menü, az alábbi opciókkal: Copy (másolás), Remove (törlés), Forward (továbbküldés), Translate (fordítás).

Nem atomfizika – Forrás: Facebook

Ezek közül a Remove lehetőségre kell bökni, mire a rendszer megkérdezi, hogy milyen módon szeretnénk törölni: csak magunktól (Remove for You) vagy mindenkitől (Remove for Everyone). Amennyiben az utóbbit választjuk, a Messenger még egyszer rákérdez, hogy biztosak vagyunk-e a döntésünkben, és ha igen, akkor a piros Remove felirat megnyomásával végleg eltüntethetjük a nem kívánt üzenetet.

Azzal viszont mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a visszavonás nem lesz teljesen nyomtalan, hiszen a törölt szöveg helyén megjelenik egy úgynevezett „sírkő”, ami mindkét félnél jelzi, hogy korábban ott volt egy olyan szöveg, amit az egyik fél valamilyen oknál fogva eltávolított.

Birkás Péter korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.