Tech

Így törölheti végleg a Facebook üzeneteket

Korábban már többször írtunk arról, hogy hamarosan a Facebook Messengerre is megérkezik az a régóta várt funkció, amit korábban csak Mark Zuckerberg használhatott. Az üzenet visszavonás története még áprilisban indult, mikor kiderült, hogy a Facebook atyja képes volt korábbi üzeneteket végleg törölni a Messengerben.  A cég ekkor közölte, hogy dolgoznak egy üzenet-visszavonó funkción, amiről nemrég kiderült, hogy tényleg létezik, viszont csak tíz percet biztosít, hogy meggondoljuk magunkat.

Ugyan jelenleg is lehet üzeneteket törölni a csevegőben, de ez csak a küldő chatablakából tünteti el a szöveget, a fogadóéból nem. A korábban beharangozott újítással már – szinte – teljesen eltüntethetjük az üzenet nyomait mindkét féltől, és a TechCrunch portál kiszúrta, hogy Lengyelországban, Bolíviában, Kolumbiában és Litvániában már élesedett a lehetőség iOS-en és Androidon egyaránt, ami annyit tesz, hogy hamarosan a világon mindenkinek elérhető lesz az új funkció.

Ami fontos: tényleg csak 10 percen belül lehet üzenetet visszavonni.

DE HOGYAN TÖRÖLHETŐ AZ ÜZENET?

A megoldás roppant egyszerű, ugyanúgy működik, mint az egyoldalú törlés. A telefonon a Messenger-beszélgetésbe lépve rá kell helyezni az ujjunkat az eltüntetni kívánt szövegre, mire alul megjelenik egy menü, az alábbi opciókkal: Copy (másolás), Remove (törlés), Forward (továbbküldés), Translate (fordítás).

Nem atomfizika – Forrás: Facebook

Ezek közül a Remove lehetőségre kell bökni, mire a rendszer megkérdezi, hogy milyen módon szeretnénk törölni: csak magunktól (Remove for You) vagy mindenkitől (Remove for Everyone). Amennyiben az utóbbit választjuk, a Messenger még egyszer rákérdez, hogy biztosak vagyunk-e a döntésünkben, és ha igen, akkor a piros Remove felirat megnyomásával végleg eltüntethetjük a nem kívánt üzenetet.

Azzal viszont mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a visszavonás nem lesz teljesen nyomtalan, hiszen a törölt szöveg helyén megjelenik egy úgynevezett „sírkő”, ami mindkét félnél jelzi, hogy korábban ott volt egy olyan szöveg, amit az egyik fél valamilyen oknál fogva eltávolított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik