Tech

LEGO-kerekesszékkel mentették meg a teknős életét

A kétségbeejtő és sötét hírek világában nagyon jólesik az embernek szívmelengető történetekről is olvasni: ilyen például a kisteknős esete, aki LEGO-ból készült kerekesszékkel közlekedik páncélsérülése után. Az állatot a Maryland Állatkert gondozói találták meg, és mivel hagyományos eszközökkel nem tudtak segíteni rajta, különleges módszerhez folyamodtak.

A Maryland Állatkert egyik gondozója találta meg azt a keleti dobozteknőst, amelynek súlyosan sérült volt a páncélja alsó része. Mivel a dolgozók nem tudták, hogy pontosan mi okozta az állat sérüléseit, így nem is tudtak rajta hatékonyan segíteni – azon túl, hogy fémlemezekkel, kapcsokkal és varratokkal összetákolták a páncél alsó részeit, még mindig nem oldották meg, hogy a teknős fájdalom és nehézség nélkül tudjon mozogni.

Itt jött képbe az egyik gondozó, akinek van LEGO-rajongó ismerőse: az állatkerti dolgozók készítettek egy vázlatot arról, nagyjából milyen tolószékre lenne szüksége az állatnak, az ismerős pedig gyorsan össze is rakta azt az építőkockákból. Mivel nincs kifejezetten teknősméretű tolószék, ez életmentő volt az állat számára.

A gondozók szerint nem is hezitált, hogy használja, azonnal nekiindult a nagyvilágnak – legalább is a nagyvilág állatkerti részének, a kis hüllő ugyanis a Marylandi Állatkert lakója marad. Az eszköz segít neki abban is, hogy visszahúzódhasson a páncéljába, ha veszélyt érez.

„A teknősök sokkal lassabban gyógyulnak, mint a madarak vagy az emlősök, mert lassabb az anyagcseréjük” – magyarázta az egyik gondozó, Dr. Ellen Bronson egy sajtóközleményben. „Ez a teknős így valószínűleg egész télen, majd tavasszal is használni fogja a LEGO tolószékét, egészen addig, amíg teljesen meg nem gyógyul a páncélja.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik