Tech

Ettől minden Harry Potter-rajongónak felcsillan a szeme

A LEGO évekkel ezelőtt egyszer már kocka formába öntötte Harry Potter varázslatos világát, de az akkori készletek már rég nem találhatók meg a boltok polcain, csak aranyáron szerezhetők be a gyűjtőktől.

Igény persze van a dán építőjáték és a Varázsvilág találkozására, így augusztus elejétől ismét kaphatók a LEGO és a Warner Bros. Consumer Products által közösen megálmodott építőjátékok, amik a Harry Potter illetve a Legendás állatok és megfigyelésük világát elevenítik meg építőkockákból. A vadonatúj szettek között olyan – a világszerte kasszasikernek számító filmek által ihletett – készletek találhatóak, amik láttán garantált, hogy nem csak a fiataloknak csillan fel a szeme.

A Roxfort nagyterme is megépíthető LEGO-ból – Fotó: LEGO Csoport

Jill Wilfert a LEGO Csoport engedélyeztetésért és szórakoztatásért felelős alelnöke így nyilatkozott:

A 2001-es indulása után a LEGO Harry Potter globális sikernek bizonyult … Éppen ezért mi is izgatottan vártuk, hogy még mélyebbre merülhessünk a Varázsvilágban, és még több izgalmat adhassunk a LEGO játékélményhez. A Harry Potter és a Legendás Állatok és megfigyelésük eseményei tökéletesen alkalmasak az építő játékra, a tervezőink alig várják, hogy a rajongók végre láthassák, hogyan kel életre a film az új szettekben és minifigurákban.”

Augusztus 1-vel összesen hét készlet került a boltok polcaira:

  • 75954 Roxforti nagyterem
  • 75951 Grindelwald szökése
  • 75956 Kviddics mérkőzés
  • 75950 Aragog barlangja
  • 75952 Göthe bőröndje a varázslatos lényekkel
  • 75953 Roxforti Fúriafűz
  • 75955 Roxfort Express
Galéria
Fotó: LEGO Csoport

És ez még nem minden, hiszen Harry Potter-figurák (Harry, Ron, Hermione, Dumbledore) kaphatók BrickHeadz készletek formájában is, illetve szintén augusztus 1-től kapható a Harry Potter and Fantastic Beasts minifigura gyűjtemény, amiből 22 darab különböző szereplő gyűjthető össze. A trükk az, hogy mindegyik zsákbamacskás zacskóban kap helyet, így a vásárláskor nem tudni melyik van a kezünkben,

hacsak nem vagyunk profik a tasakok kitapogatásban.

A fő attrakció ugyanakkor szeptemberben érkezik a boltokba, ugyanis a LEGO ősszel dobja piacra a hatalmas, 6020 elemből összeállítható Roxfort Kastélyt (LEGO 71043). Az építmény nemcsak lenyűgözően fog kinézni, de ez lesz a második legnagyobb szett a dán játékgyártó történetében – közvetlenül a tavaly megjelent hatalmas Millennium Falcon után.

6020 elemből lesz megépíthető ez a hatalmas Roxfort Kastély – Fotó: LEGO Csoport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik