Tech

Nem fogja kitalálni, miről készült ez a kép

Nem újdonság, hogy a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai folyamatosan készítenek képeket a Földünkről, de ritkán sikerül ilyen szép fotót lőni: ez a Trami tájfun, ami jelenleg Japán és Tajvan felé tart megállíthatatlanul.

A képet Alexander Gerst német űrhajós készítette a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről. Annyit fűzött csak hozzá, hogy a tájfun úgy néz ki, mintha valaki kihúzta volna a dugót a Föld felhőrétegében.

Bár a kép tényleg gyönyörű, borzasztó veszélyes a rajta látható időjárási jelenség: a Trami várhatóan szeptember 30-án éri majd el Japán térségét, és óriási pusztítást fog végezni. Ez a harmadik szupertájfun a környéken idén, ami azt jelenti, hogy 5-ös fokozatú, és szélsebessége eléri a 315 kilométer per órát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NASA (@nasa) által megosztott bejegyzés, Szept 26., 2018, időpont: 8:04 (PDT időzóna szerint)

A tájfun és a hurrikán között egyébként alapvetően annyi a különbség, hogy hol jelenik meg a bolygón. Az Atlanti-óceánon, a Karib-tengeren és a Csendes-óceán középső és északkeleti részén hurrikánnak hívják a vihart, a Csendes-óceán északnyugati részén tájfunnak, míg a Bengáli-öbölben és az Arab-tengeren ciklonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik