Tech esport

El kell ismernünk, hogy ez a jövő sportja

Korábban már többször is írtunk róla, hogy a legsikeresebb e-sportolók valódi rocksztároknak számítanak a videojátékosok körében, most pedig újabb érdekes mérföldkő mutatja, hogy a legmenőbb sportolókkal is vetekednek, ha népszerűségről van szó.

A 26 éves Tyler „Ninja” Blevins, profi játékos és streamer a Fortnite nevű játékhoz fűződő streamjeiről ismert, a játékosok sorban állnak, hogy egyszer megmérkőzhessenek vele, több mint 10 millióan követik a Twitch élő közvetítő platformon.

Blevins az e-sport szempontjából jelentős mérföldkövet tesz le: ő szerepel az amerikai ESPN sportmagazin szeptemberi számának címlapján, amivel az első olyan e-sportoló, aki egy hagyományos sportokkal foglalkozó, ráadásul rendkívül nagynevű magazin borítójára kerül.

„Ninja” vagyonokat tesz zsebre élő adásaival, és olyan hírességekkel is szerepelt már, mint Drake, vagy Lil’ Yachty. Júniusban az internet 100 legbefolyásosabb embere közé választották, április hónapban pedig a különféle közösségi média felületeken  (beleértve a Facebookot, Instagramot) több interakciót gyűjtött össze hivatalos oldalaival, mint Christiano Ronaldo futballista gigász, de lenyomta a listán Neymart és LeBron Jamest is.

Az ESPN lapszáma azért is rendhagyó, mert kifejezetten a versenyszerű videojáték a fő tematikája. A szerkesztők az e-sport számos aspektusával foglalkoznak több cikken keresztül, Ninja karrierjének bemutatásán túl többek közt a Madden Championship Series játéksorozat alatt történt mészárlással is.

Nindzsa nyomta le a híres focistát
Meglepő, ki a legnépszerűbb sportoló a netezők körében.
Átlagember számára felfoghatatlan összegekért megy a küzdelem
Komolyan beszélünk: vannak olyan e-sport világbajnokságok, amelyeken 6,7 milliárd forintnak megfelelő dollárt nyerhetnek a játékosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik