Tech

Pusztító hurrikán közeledik Amerika felé

A 4-es fokozatú Florence hurrikán jelenleg az Atlanti-óceánon halad át. A ciklonról a Nemzetközi Űrállomás legénysége és különböző műholdak készítettek látványos felvételeket.

A NASA asztronautája, a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó Ricky Arnold szerint a Florence-től keletre kavargó Isaac és Helene hurrikánokat is látni lehetett – írja a Space.com. Arnold szeptember 6-án osztotta meg az első képet a trópusi ciklonról. A hurrikán ekkor még csak 2-es fokozatú volt.

A Nemzetközi Űrállomás mellett az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont Geostationary Operational Environmental Satellite (GOES) műholdjai is figyelik a hurrikánt. A GOES-16 például a trópusi ciklon szeméről készített látványos felvételeket.

A videó születésekor, helyi idő szerint hétfő reggel, a Florence 3-as fokozatú volt, igaz, dél körül már 4-es fokozatúvá erősödött.

A szakértők szerint a hurrikán tovább fokozódhat, ahogy megközelíti Bermudát, csütörtökre pedig rendkívül veszélyes ciklonná válhat. A becslések alapján a Florence Dél-Karolinát, Észak-Karolinát és Virginiát fogja a legsúlyosabban érinteni.

Bár az idei hurrikánszezonban már két trópusi ciklon is létrejött a régióban, a Florence lehet az első, amely el is éri a szárazföldet.

Kiemelt fotó: Twitter/NOAA Satellites

Ajánlott videó

Olvasói sztorik