Tech

Elkészült a törhetetlen telefonképernyő

Érdekes bejelentéssel állt elő a Samsung: állításuk szerint megalkották a törhetetlen képernyőt. A Samsung Display frissen beharangozott újdonsága egy kifejezetten rugalmas, megerősített műanyagból készített OLED panel, ami kiváló lehet okostelefonokhoz, táblagépekhez, hordozható játékkonzolokhoz, sőt akár még mobil katonai eszközökhöz is.

A törhetetlen persze túlzás, ugyanakkor a Samsung megoldása felülmúlja még a Gorilla Glass védelmét is, ugyanis a panelt az Egyesült Államok védelmi minisztériumának katonai szabványokon alapuló tortúratesztjének is alávetették: egymás után 26 alkalommal dobták le 1,2 méteres magasságból, később pedig 1,8 méteres magasságból is megtették ugyanezt, és a kijelzőnek semmi baja nem lett.

És ez még nem minden, ugyanis a panel a zuhanások mellett simán átvészelte a mínusz 32 és a meglehetősen magas, 71 fokos hőmérsékletet is – a kijelzőt még az OSHA, az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának munkavédelmi és egészségügyi szervezete is hitelesítette.

Az új fejlesztésről videó is készült, ugyanakkor azzal kapcsolatban még nincs semmilyen hivatalos információ, hogy mikor kerülnek forgalomba az első ilyen panelt használó készülékek. Az augusztusban lelepleződő Samsung Galaxy Note 9 esetében erősen meglepődnénk rajta, viszont az egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a jövőre érkező Samsung Galaxy S10 már ilyen kijelzővel lesz felszerelve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik