Mobil

Jó hírünk van: hamarosan kevesebb mobilkijelző törik be

Az üveggyártó Corning bemutatta a Gorilla Glass technológia legújabb, hatos számú verzióját, ami állításuk szerint kétszer ellenállóbb elődjénél. Ez az az üveg, ami szinte majdnem minden mai okostelefon kijelzőjét védi.

Ahogy a mobilok kijelzője is egyre nagyobbra hízik, úgy nő a törések és repedések veszélyének lehetősége. Ugyan egy jó minőségű tokkal jelentősen növelhetünk az üveg élettartamán, mégsem nyújt száz százalékos biztonságot a nagyobb erőhatások ellen, és az sem tesz jót a készüléknek, ha huzamosabb időn keresztül tartják zsebbe tuszakolva.

A hatodik generációs üvegtechnológiát újfajta kémiai eljárásokkal erősítették meg, és nagyobb tömörítést is sikerült elérni. Laboratóriumi tesztek során egy méter magasságból dobálták az anyagot durva felületekre, és az eredmények szerint  átlagosan 15 ilyen erős leejtést bír ki. A Gorilla Glass 5-nél 11 volt ez a szám, ami azt jelenti, hogy egy lényegesebben ellenállóbb üveget sikerült készíteni. A Corning elmondása szerint karcállóság és más jellemzők terén viszont hasonlóan ellenálló, mint az előző matéria.

A Gorilla Glass 6-ot már megkapták a partnerek, az év második felében érkező csúcsmobilokat már ez védheti. Többen is úgy sejtik, hogy a szeptemberben bemutatkozó új iPhone-okra kerülnek fel elsőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik