Tech

A botrányok ellenére is betegre kereste magát Mark Zuckerbeg

Hiába robbant ki pár hónapja minden idők legnagyobb Facebook-botránya, aminek nyomán Mark Zuckerbergnek az Amerikai Szenátus és az Európai Parlament előtt is meg kellett jelennie, ez mit sem ártott a legnagyobb közösségi oldalnak: Mark Zuckerberg így is a világ harmadik leggazdagabb embere lett, mivel a Facebook árfolyama pénteken 2,4 százalékkal erősödött a New York-i értéktőzsdén.

Nagyon sötét ügyek tárulnak fel a Facebook botránya mögött
Sosem látott mértékben kerültek az adatok rossz kezekbe, amikkel aztán a felhasználók agyába másztak. A Facebook részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

A Facebook árfolyama rekordszinten, 203,23 dolláron zárt, ami alapján a 34 éves Zuckerberg vagyona 81,6 milliárd dollárra (22 603 milliárd forintra) nőtt. Ezzel az összeggel pedig a harmadik helyre ugrott a Bloomberg leggazdagabb embereit felsoroló listáján, 373 millió dollárral maga mögé utasítva Warren Buffettet, a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság elnök-vezérigazgatóját.

Mark Zuckerberget csak az Amazon birodalmat birtokló Jeff Bezos, illetve Bill Gates, a Microsoft társalapítója előzi meg, és a Facebook atyjának harmadik helyével a világtörténelemben először fordul elő, hogy a világ három leggazdagabb embere egyaránt a technológiai ágazatból kerül ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik