Tech

Megint szórakozik velünk a Facebook

Mostanra jó eséllyel a legtöbb Facebook-felhasználónak akad olyan (volt) ismerőse, akit végérvényesen letiltott a legnagyobb közösségi oldalon: ugyebár ez az a lehetőség, amikor konkrétan meggátoljuk, hogy az illető üzenetet tudjon nekünk küldeni, de még az adatlapunkat és kommentjeinket sem láthatja. Nos, ha valaki élt ezzel a lehetőséggel, és az „eltüntetett” személy újra felbukkant volna, az nem a véletlen műve.

A Facebook tegnap este jelentette be, hogy nemrég egy olyan hibára bukkantak a rendszerben, ami jó néhány felhasználónál semlegesítette a tiltást, így ismét lehetővé vált számukra, hogy lássák az illető profilját, sőt a kapcsolatfelvétel (üzenetküldés, ismerősnek jelölés) lehetősége is újra megjelent.

A hiba nagyjából 800 000 felhasználót érintett,

ami elhanyagolható a kétmilliárdos felhasználóbázishoz képest, de azért így is jelentős szám. Hivatalos közleményében a Facebook mindenkitől bocsánatot kért, illetve azt is közölték, hogy a rendszer május 29. és június 5. között szórakozott a felhasználókkal, és az érintettek jelentős részénél, konkrétan 83%-nál a váratlan anomália csupán egyetlen embert törölt a letiltott személyek listájáról.

A Facebook minden érintettet értesít – Forrás: Facebook

Fontos infó továbbá, hogy akinél jelentkezett a hiba, annak külön értesítést is küld a közösségi oldal, illetve a Facebook biztosított mindenkit, hogy a feloldott tiltások azóta újra élnek, így senkinek nem kell aggódnia, hogy olyanok keresik meg, akikkel egyáltalán nem akar kapcsolatba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik