Tech

Ezeket a szavakat beírva megváltozik a Google kereső

Teljesen véletlenül bukkantunk rá „trükkre” a Google használata közben: ha speciális kulcsszavakat ütünk be a népszerű keresőbe, akkor egy különleges dizájn kíséretében jelennek meg a találatok. Hogy melyik szavakról van szó pontosan? Itt egy rövid lista, ami egész biztos nem tartalmazza az összes lehetőséget, amivel előhívható a megszokottól eltérő találati oldal:

  • melegházasság
  • bejegyzett élettársi kapcsolat
  • Budapest Pride
  • pride month

Az alábbi kifejezésekre keresve egyedi, szivárványos díszítés kíséretében jelennek meg a kapcsolódó linkek, és ezen a ponton már nem nehéz kitalálni, hogy a keresőóriás ilyen módon ünnepli a Pride hónapot, aminek keretében szombaton, azaz július 7-én a fővárosban is megrendezik a Budapest Pride-ot.

A Google is ünnepli a Pride hónapot – Forrás: 24.hu

Viszont nem a Google az egyetlen, aki ilyen módon ünnepel, hiszen a Facebookon például két különböző filterrel is feldobhatjuk profilfotónkat a Profile Frame Gallery-re kattintva: mindkettő a Celebrate Pride2018 címet kapta. Ezen felül a Story bejegyzések hátterei között is találhatunk Pride-témájúakat, a Facebook Camera pedig új maszkokkal, matricákkal és effektekkel ünnepel.

A magyarok az egyenlő szerelemben hisznek, az egyenlő jogokban nem
A válaszadók tizede támogatja az azonos neműek házasságát és örökbefogadási lehetőségét.

Az Instagram a Stories posztokat turbózta fel szivárvánnyal: írhatunk új háttérre, de használhatunk szivárványszínű hashtageket, tageket és helymegjelöléseket is, az Instagram Live-on pedig a szívecske megnyomásával a Pride-szivárvány más-más fajta színű szívét küldjük el, ha pedig tartósan nyomjuk le, a live-ot tartó személyt eláraszthatjuk szivárvány mintás szívecskékkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik