Tech
This June 25, 2013 photo illustration shows the Internet search giant Google logo reflected in a woman's eye.  AFP  PHOTO / Karen BLEIER / AFP PHOTO / KAREN BLEIER

A Google szerint nem baj, hogy más is elolvashatja az üzeneteinket

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 07. 05. 06:55

Korábban a témában:

Nemrég írtunk róla, hogy a Google több millió Gmail-felhasználó leveleihez van hozzáférése több száz külsős app fejlesztőinek. A Google levelezőjének beállításai ugyanis lehetőséget biztosítanak a cégeknek és fejlesztőknek, hogy betekintést nyerjenek a gmailesek privát adataiba, amibe beletartozik az érintett címe, a levél keletkezésének ideje, de maga az elküldött üzenet tartalma is.

Ezeket az információkat arra használják fel, hogy fejleszteni és finomítani tudják az e-mailekre épülő szolgáltatásaikat – jellemzően e-mail kliensek fejlesztőiről, ügyfélszolgálati (CRM) rendszerek készítőiről van szó.

Ha gmailes, az ön leveleihez is hozzáférhetnek
A Google engedélyével külsős fejlesztőként lényegében bárki levelezését el lehet olvasni.

A cég most hivatalos közleményben is reagált blogján ezzel kapcsolatban, magyarázatuk szerint mindenkinek rendkívül szigorú ellenőrzési folyamaton kell keresztülmennie, mielőtt hozzáférhetnének bármilyen gmailes adathoz.

Suzanne Frey, a Google felhőszolgáltatás biztonságért felelős igazgatója szerint továbbra is a Gmail 1,4 milliárd felhasználójának kezében van az adataik feletti védelem, és a hozzáféréseket is korlátozhatják. A Google-fiókunk biztonsági beállításai alatt ugyanis magunk is megnézhetjük, hogy a céggel kapcsolatban lévő külsős fejlesztők közül kik férnek hozzá az információinkhoz, amit akár magunk is letilthatunk.

Frey hozzátette, a Google nem olvassa el a felhasználók leveleit, egy automatizált folyamaton keresztül szűrik ki közülük a spameket, adathalász üzeneteket. Ha mégis, az csak nagyon ritka és kivételes esetekben történik, amikor a cég például egy súlyos bug, vagy nyomozás ügyében tart vizsgálatot.

Forrás: Google
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.