Tech

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Tesla

Rengeteget cikkeztünk már arról, hogy a Tesla hiába gyárt ultramodern elektromos autókat, amiket a vásárlók is imádnak, a cég egészen mostanáig képtelen volt elérni, hogy heti 5000 jármű gördüljön le a gyártósorokról – márpedig erre nagy szükség van, ugyanis a cég jövője függ a növekedéstől.

Az ügyvezető Elon Musk régóta ígérgette, hogy a cég hamarosan eléri a kívánt mennyiséget, a saját maguk számára kitűzött legutóbbi céldátum június vége volt, és a Reuters értesülései szerint a Teslának pár órával a határidő lejárta után végre sikerült elérnie, hogy 5000 Model 3-at gyártsanak le hét nap alatt.

Hogy ez a teljesítmény hosszútávon fenntartható-e, az persze kérdéses, ugyanakkor a cég tervei között szerepel, hogy hónapokon belül heti 6000 darabra tornázzák fel a legyártott Model 3 típusú Teslák számát. És ez még nem minden, ugyanis Musk a Twitteren kürtölte világgá, hogy az emberei 7000 Teslát gyártottak le mindössze 7 nap leforgása alatt – ez a szám persze nem a Model 3-ra vonatkozik, hanem a korábbi típusokra: az S-ből és az X-ből sikerült ennyit „összerakni” egyetlen hét leforgása alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik